Cuba Rondreis

Gegarandeerd vertrek op 14 november.
Weer een nieuw avontuur te boeken bij Sahara Travel. Wij gaan naar de grootste archipel in het Caribisch gebied, Cuba! Op deze mooie reis beginnen wij in Havana en gaan via de tabaksplantages van Vinales en Las Terrazas, de Varkensbaai, Cienfuegos, Trinidad en de witte stranden van Varadero weer terug naar Havana. We kiezen wij voor het westelijk gedeelte van Cuba, de perfecte introductie om Cuba een beetje te leren kennen.
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Aantal dagen
10
Reissom
€ 3.459,- per persoon gebaseerd op een tweepersoonskamer.
Inbegrepen
logies en ontbijt, dag 2 tot en met dag 8 de lunches, dag 3 t/m 8 diner, al het transfer en vervoer, alle genoemde sites en excursies, toeristenkaart, fooien, hulpverlening van Nederlandse begeleiders.
Niet inbegrepen
vlucht € 795,- onder voorbehoud van beschikbaarheid, 1 x € 35,- administratiekosten op factuur, overige maaltijden en alle drankjes.
Minimale deelname
6 personen
Vertrek
14 november 2019

Reisinfo Cuba

Klimaat
Cuba heeft een tropisch savanneklimaat. Het regenseizoen valt van mei tot oktober, met vooral in september en oktober kans op tropische stormen en cyclonen. De temperaturen liggen overdag meestal boven de dertig graden. De beste tijd om naar Cuba af te reizen is 'onze' winter. De lucht- en watertemperaturen liggen dan rond de 27 graden. 

Reisdocumenten
Paspoort welke nog 6 maand geldig is bij terugkeer in Nederland. Een visum is voor dit land niet nodig je ontvangt een toeristenkaart van Sahara Travel. Deze neem je ingevuld mee op reis naar Cuba. De toeristenkaart bestaat uit twee identieke helften. De douane neemt een helft in bij aankomst. Bewaar de andere helft goed die lever je bij vertrek weer in, als bewijs dat je Cuba weer verlaat. Houd er rekening mee dat in een paspoortnummer van een Nederlands of Belgisch internationaal reispaspoort altijd het cijfer 0, en nóóit de letter O gebruikt wordt. Zorg er verder voor dat je bij aankomst op Cuba kunt aantonen dat je een reis- en ziektekostenverzekering hebt afgesloten. Neem als bewijs een geldig polisblad of verzekeringspas mee. Cuba accepteert geen verzekeringen die lopen bij een Amerikaans bedrijf.

Geldzaken
In Cuba zijn twee muntsoorten in omloop. De peso cubano ( CUP) en de peso cubano convertible ( CUC). De peso cubano wordt door de Cubanen gebruikt voor het betalen van de huur, in de winkel, markt of bus. Voor de toeristen zijn er de peso cubano convertible (CUC) en is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, 1 CUC is $1. Wissel wat CUC om naar CUP voor betalingen bij straatstalletjes, fooien of in restaurants waar de Cubanen eten. Er is geen ATM dus neem contante euro's mee ( geen Amerikaanse dollar !) die je kunt wisselen bij de banken of een wisselkantoor van Cadeca. Daar kun je ook geld opnemen met je Visa- of Mastercard. Laat je bank weten dat je naar Cuba gaat want de kans is aanwezig wanneer je geld opneemt de pas bij de eerste keer al geblokkeerd wordt ivm het vermoeden van fraude. Wissel je CUC weer om naar euro's als je het land verlaat want de CUC is alleen een geldig betaalmiddel op Cuba.

Fooi
Fooi geven is vrij gebruikelijk geworden, voor de bagagedrager, de ober, of voor een orkestje, men verwacht ongeveer 1 CUC maar minder mag ook. Obers zetten soms 10% fooi  op de rekening let daarop bij het wisselgeld. Afdingen doe dat alleen op plekken waar heel veel toeristen komen maar niet op het platteland daar liggen de prijzen al lager.

Elektriciteit
De elektrische spanning is 110 volt. Het is niet zeker dat je apparatuur zich hier aan oplaadt. Er zijn regelmatig stroomstoringen en je hebt een adapter nodig omdat de stopcontacten anders zijn. Sommige hotels hebben 220 volt. Neem extra batterijen mee voor je camera. 

Eten en drinken
De Cubaanse gerechten zijn doorgaans vrij eenvoudig. Stukje kip met rijst of bonen, aangevuld met wat groenten. Overnacht je tijdens je reis door Cuba bij mensen thuis, in de zogenaamde casas particulares, dan is de kans groot dat je zo nu en dan eens kreeft wordt aangeboden. In Cuba houdt men niet van pittig en gekruid eten. Daarentegen hebben groente en fruit weer veel smaak, zijn vers en vaak biologisch verbouwt. Ontbijt bestaat meestal uit brood of toast met jam of eieren en koffie voor lunch en diner zwarte bonen met rijst en kip. 

Tijdzone
Het tijdsverschil tussen Cuba en Nederland en België is in de zomer zeven uur. In de winter is het in Cuba zes uur vroeger dan in de Benelux. De eerste dagen na de vlucht moet je lichaam wennen aan het nieuwe bioritme waardoor je moe en suf kunt zijn. Gun je lijf om hieraan te wennen,  het is slim om in het vliegtuig geen koffie of alcohol te drinken. 

Gezondheid en inentingen
Voor een vakantie naar Cuba wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Sommige landen vragen om een gele koorts verklaring zodra je vanuit Brazilië het land binnenkomt. Hier valt ook dit land onder. Daarnaast komt Dengue voor. Het is een ziekte die in veel tropische gebieden voorkomt en wordt overgedragen door steekmuggen. Dit is voornamelijk in kleinstedelijke en landelijke gebieden en meestal steekt de mug overdag. Om de ziekte te voorkomen is het goed om plaatsen met stilstaand water te vermijden, bedekkende kleding te dragen en anti-muggenmiddel te gebruiken. Echter voor actuele informatie verwijzen wij naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. www.lcr.nl. Informeer bij je huisarts of vaccinatie voor je zinvol is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Buiten Havana zijn de apotheken slecht voorzien. Neem daarom een kleine reisapotheek mee waaronder muggenolie met DEET. Wanneer je medicijnen gebruikt is het handig om een medisch paspoort mee te nemen deze is verkrijgbaar bij je huisarts of ggd. 

Taal
De taal is Spaans maar op de toeristische plekken kun je redelijk met Engels uit de voeten. 

Reisadvies 
Actuele informatie over de veiligheid van Cuba vind je op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen of op http://diplomatie.belgium.be/nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 met het contactcenter van Buitenlandse Zaken bellen , telefoon +31 247 247 247. Ook handig is de 24/7 BZ Reisapp hiermee kun je direct contact opnemen met het contactcenter. 

Kleding
Neem lichte kleding mee zoals, shorts, jurkjes tshirts. Als het daar winter is neem dan ook een warme jas en trui mee. 

Overnachtingen
Oude hotels beleven een tweede jeugd nadat het toerisme sterk toenam in Havana waar koloniale paleizen zijn getransformeerd naar luxehotels, dat niet wil zeggen dat de service in datzelfde tempo is mee veranderd.Er zijn een aantal grote hotelketens gerund door de staat en een aantal internationale hotelketens. Een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om niet teleurgesteld te raken in de hotels zijn  dat er niet altijd warm of genoeg water is een zwakke verlichting, het onderhoud is op het randje. Dan zijn er de casas particulares wat de meest authentieke manier is om in Cuba te overnachten een bed en breakfast. Je verblijft bij families die een paar kamers verhuren en waar je kunt ontbijten. De kosten zijn vaak 3 keer goedkoper dan een hotel overnachting. 

Wat neem ik mee
paspoort, creditcard, contant geld, zaklantaarn, bril voor contactlenzendragers, vloeistof voor contactlenzen, reserve batterijen voor de camera, verrekijker, reisapotheek ( ORS, lippencreme, tampons, deet, jodium, pleisters middel tegen koorts en diarree en een sterk antimuggen middel met DEET)  zwemkleding, handdoek, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal.  

Reis boeken
Cuba

Deelnemer

X

Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Extra wensen
 
Extra deelnemers
Overig