Egypte

Egypte is al meer dan 5000 jaar een reisbestemming voor ontelbaar grote aantallen reizigers uit de hele wereld. Aangetrokken door de godenrijke wereld van onsterfelijk rijke farao's, die met hun enorme bouwwerken en mysterieuze hiërogliefen een buitengewone wereld schiepen. Afgereisd met de daaropvolgende religieuze stromingen. Bevochten en bezet door de grote wereldmachten vanwege haar strategische ligging. Een karrenvracht aan sporen van deze onnoemlijke rijke en bewogen geschiedenis is nog steeds in volle en vergane glorie te bewonderen. Ligt zelfs grotendeels nog onder het zand verborgen om ontdekt te worden.  
Egypte is het meest fascinerende en levende bewijs van ambachtelijke en geologische wonderen die onder invloed van  haar goddelijke diversiteit en natuurlijke rijkdom is gecreëerd. Ontelbare wetenschappelijke oudheidkundige studies en kunstzinnige en ambachtelijke uitingen hiervan zijn geliefd over heel de wereld. Dit alles zelf met eigen ogen en oren in Egypte ervaren zal je leven enorm verdiepen.
Een must see om te beleven want Sahara Travel is thuis in alle uithoeken van dit fascinerende land en landschap. 

EGYPTE IS TERUG ALS REISBESTEMMING
De Revolutie van 2011 tot 2013 heeft het toerisme flink onderuit gehaald. Sinds Abdel Fattah Al-Sissi president is gaat het beter dan ooit tevoren met de veiligheid omdat het leger en de politie heel efficiënt zijn gaan samenwerken en alles onder controle hebben.  De regering werkt al jaren aan de beloofde stabiliteit waardoor het land samen met buitenlandse investeerders grote stappen kan maken in de wederopbouw en verdere ontwikkeling van het toerisme. Met name reizigers uit India, China en Rusland weten sinds 2015 Egypte weer in grote getallen te bezoeken.  Zie ook het reisadvies, code geel wat veilig betekent voor de meest bekende en populaire sites in Egypte.