Madagascar

Madagaskar is een van de grootste eilanden ter wereld met een flora en fauna dat alleen voorkomt op dit eiland. Door de centrale bergrug die over het eiland loopt kent Madagaskar een zeer afwisselend landschap. In het noordelijk berggebied Montagne d'Ambre bevinden zich de bossen vol met varens, palmen en andere enorme bomen. Naar het zuiden ligt het grotendeels vulkanische Ankarantra-gebergte met grotten, spelonken, kalksteenformaties en onderaardse rivieren. De hoogste piek van Madagaskar is de Maromokotro in het Tsaratanana-massief
(2876 m). De oostkust is tropisch vochtig en men vindt hier dan ook de tropische regenwouden. De zuidwestelijke punt van Madagaskar is een zeer droog woestijngebied met enorme doornhagen.
 
In Madagaskar is niet alleen de variëteit aan landschappen, maar ook de brede waaier van mensen en hun herkomst opvallend die ontstaan is uit dichte of verre migraties en uit talrijke historische en economische omwentelingen. Het eiland is tevens bekend om zijn lemuren. Een bezoek aan Madagaskar is een geweldige ervaring van een ieder die van natuur houdt. U bent verzekerd van een avontuurlijke reis met prachtige landschappen en een unieke flora en fauna op dit eiland aan de zuidelijke oostkust van Afrika.