Rondreis Madagascar

Madagaskar is een van de grootste eilanden ter wereld met een flora en fauna dat alleen voorkomt op dit eiland. Door de centrale bergrug die over het eiland loopt kent Madagaskar een zeer afwisselend landschap. In het noordelijk berggebied Montagne d'Ambre bevinden zich de bossen vol met varens, palmen en andere enorme bomen. Naar het zuiden ligt het grotendeels vulkanische Ankarantra-gebergte met grotten, spelonken, kalksteenformaties en onderaardse rivieren. De hoogste piek van Madagaskar is de Maromokotro in het Tsaratanana-massief (2876 m). De oostkust is tropisch vochtig en men vindt hier dan ook de tropische regenwouden. De zuidwestelijke punt van Madagaskar is een zeer droog woestijngebied met enorme doornhagen.
In Madagaskar is niet alleen de variëteit aan landschappen, maar ook de brede waaier van mensen en hun herkomst opvallend die ontstaan is uit dichte of verre migraties en uit talrijke historische en economische omwentelingen. Het eiland is vooral bekend om zijn lemuren. Op deze reis gaan Nederlandse vrijwilligers mee die u de gehele reis helpen waar dat nodig is.
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Aantal dagen
14
Prijs
€ 2.699,- gebaseerd op een tweepersoonskamer
Inclusief
12 x logies en ontbijt, entreekosten van de parken, alle fooien en guidefees, al het het transfer en vervoer, binnenlandse vlucht,
Exclusief
€ 649,- internationale vlucht onder voorbehoud van beschikbaarheid € 25,- visum en € 35,- administratiekosten alle overige maaltijden, drankjes en mineraalwater.
Aantal deelnemers
6
Vertrek
8 mei en 15 september 2019
Optioneel
informeer naar het gereduceerde tarief indien u uw eigen hulpverlener of partner mee wilt nemen op reis.

Reisinfo Madagascar

Klimaat
Madagaskar heeft een tropisch klimaat, maar de temperatuur en de hoeveelheid neerslag is toch erg verschillend op de verschillende delen van het eiland. De temperatuur en neerslag worden met name bepaald door de hoogte. Hoe hoger je komt, hoe koeler het is.De winter in Madagascar is de periode van mei tot september. In deze periode varieert de temperatuur van ca. 25 graden aan de kust tot ca. 18 graden in de bergen. Wel kan de temperatuur hier na zonsondergang dalen tot het vriespunt. De zomer duurt in Madagascar van november tot maart. In deze maanden is het warmer met overdag temperaturen van zo'n 35 graden aan de kust en zo'n 28 graden in de bergen.Over het algemeen is de beste tijd om een bezoek aan Madagascar te brengen de periode van april tot november. De temperaturen zijn dan aangenaam, gemiddeld zo’n 20 – 25 graden en er valt in deze periode weinig neerslag. In het binnenland en op de hoogvlaktes koelen de nachten echter flink af. De maanden februari en maart zijn de slechtste maanden om het eiland te bezoeken. Er komen dan namelijk regelmatig cyclonen voor (met name aan de noord-oostkust).

Reisdocumenten
Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is voor Madagaskar een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig moet zijn. Tevens is een visum verplicht. Dit visum kost € 25 per persoon. Het visum is bij aankomst op de luchthaven aan te schaffen. U heeft geen pasfoto's nodig. In het vliegtuig naar Madagaskar ontvangt u een arrivalcard en een formulier voor douaneformaliteiten. Let op: U dient bij aankomst ook uw retourticket te tonen. 

Eten en drinken
Madagaskar is een voormalige Franse kolonie dat is in de keuken nog zichtbaar, met name bij het ontbijt. In Madagaskar eet men voornamelijk rijst in combinatie met vlees of vis geserveerd met een pikante groentecurry. De lokale gerechten zijn ro een mengsel van kruiden, bladgroente en rijst en ravitoto, een stoofpot van vlees en kruiden, het proberen waard. Er is volop fruit te krijgen zoals bananen, lychees, mango’s, verschillende citrusvruchten, kokosnoten, avocado’s etc. Het nationale toetje is geflambeerde banaan met rum. Lokale frisdranken zijn ranonápango of ranovola. Deze drankjes worden gemaakt van het water waarin rijst is gekookt. Madagaskar heeft goede lokale bieren. ‘Betsabetsa’ is bier gemaakt van suikerriet. Misschien smakelijker zijn de grote flessen lokaal gebrouwen ‘Three Horses’ bier. Net als in veel Afrikaanse landen zijn er ook goede wijnen te krijgen. Kraanwater is in Madagaskar niet drinkbaar. U kunt overal flessen mineraalwater kopen.

Tijdzone
Tijdens onze zomertijd is het in Madagaskar 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Madagaskar 2 uur later. Madagaskar kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Gezondheid
Een verplichte vaccinaties is de Gele koorts bij komst uit een (of langer dan 12 uur in transit geweest in) gebied waar gele koorts voorkomt. Aangeraden vaccinaties: Vaccinatie tegen DTP, dat is difterie, tetanus en polio. Vaccinatie tegen BMR dat is bof, mazelen en rode hond, indien geboren tussen 1965 - 1975 en geen mazelen doorgemaakt. Vaccinatie tegen hepatitis A oftewel besmettelijke geelzucht. Malaria preventie voor (delen van) dit land heeft u antimalaria middelen nodig. De soort profylaxe hangt af van de duur van het verblijf, uw persoonlijke medische achtergrond, en het gebied dat u wilt gaan bezoeken. Elk malaria advies is zeer persoonsgebonden. Neem hiervoor contact op met uw huisarts of de GGD in uw omgeving of bezoek de website van het reizigers adviescentrum.

Taal
Malagasisch en Frans zijn de twee officiële talen van Madagaskar. Ook wordt er veel Howa gesproken. Daarnaast is er natuurlijk, net als in veel andere Afrikaanse landen, een heel scala aan dialecten en kleinere talen. Engels is geen taal die veel gesproken wordt in Madagaskar. Met Frans kom je veel verder. Dit neemt niet weg dat in de meer toeristische gebieden mensen wel een beetje Engels spreken. Net genoeg om de belangrijkste informatie uit te kunnen wisselen.

Geldzaken
De munteenheid van Madagaskar is de Ariary, of afgekort MGA. Een ariary is opgedeeld in vijf iraimbilanja. Het geld komt in briefjes van honderd, 200, 500, duizend, 2.000, 5.000 en 10.000 ariary en munten van één en twee iraimbilanja, één, twee, vier, vijf, tien, twintig en vijftig ariary. Madagaskar heeft weinig pinautomaten. Met een pinpas kunt u niet terecht in Madagascar, wel met een creditcard. Het is belangrijk om contant geld mee te nemen als u niet in het bezit bent van een creditcard. Er zijn wisselkantoren en in sommige hotels kunt u ook met de creditcard betalen. 

Elctriciteit
De spanning op het elektriciteitsnet van Madagaskar is net als bij ons 220 V. In de grote steden zijn geregeld stroom onderbrekingen. Zorg dus voor een zaklantaarn 

Fooi
Het is een gewoonte om voor een dienstverlening een fooi te geven, het staat u uiteraard vrij om dit niet te doen. Advies is om een fooi te geven als u werkelijk tevreden bent. In restaurants is het gebruikelijk om 5% fooi te geven en vergeet de kruiers niet.

Kleding
Neem makkelijk zittende kleding mee waaronder ook lange broeken en blouses of t-shirts met lange mouwen dit om u te beschermen tegen muggen en ander klein gedierte. Het is raadzaam om ook warme kleding mee te nemen en het kan op hoog gelegen plaatsen koel zijn en ook de avonden zijn dit. Daarnaast vergeet uw zwemkleding niet.

Overnachtingen
U overnacht in goede middenklasse hotels en lodges.
 
Wat neem ik mee
paspoort, e-ticket, indien u geen creditcard heeft dan contante euro's meenemen, creditcard, vaccinatieboekje, muskietennet, zaklantaarn, verrekijker, bril voor contactlenzendragers, reserve batterijen voor uw camera, dagrugzakje, insectwerende middelen, imodium, zwemkleding, sandalen en goede wandelschoenen, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd en sjaal. 

Aanvullende informatie
Wij wijzen de reiziger nadrukkelijk op het avontuurlijke karakter van onze reizen met het daarbij horende gebrek aan comfort en met de mogelijke programma wijzigingen ten gevolge van plaatselijke omstandigheden. Gezien de aard van deze reizen dient de reiziger zich bewust te zijn van sommige risico's, het gebrek aan medische hulpverlening, slechte infrastructuur en beperkte communicatiemiddelen. De reiziger kan hierbij geenszins de aansprakelijkheid inroepen van de reisorganisator of de lokale uitvoerders. 

Hulp
Op onze reizen voor mensen met een lichamelijke functiebeperking gaan Nederlandse vrijwilligers mee. Per 3 deelnemers hebben we 1 vrijwilliger beschikbaar. Er kan een beroep gedaan worden op de vrijwilliger voor hulp of assistentie op de gehele reis. Ondanks uw beperking verwachten wij dat u zoveel als dat in uw vermogen ligt, zelf doet. Daarnaast is er veel hulp van de Malagasy die ons begeleiden op deze reis. Leeftijd speelt geen rol. Wij vragen van de reiziger een flexibele, positieve instelling en absoluut niet bang voor een uitdaging. U kunt uw eigen partner of hulpverlener ook meenemen op deze reis. In dat geval betaalt de partner of de hulp die u de gehele reis helpt en assisteert, een ander tarief. Er kunnen geen gemotoriseerde rolstoelen mee. Per reis kunnen er vier mensen mee met een rolstoel en de overige plaatsen zijn voor mensen die moeilijk kunnen lopen. De groepen zijn niet groter dan 12 deelnemers. 

Reis boeken
Madagascar

Deelnemer

X

Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Extra wensen
 
Extra deelnemers
Overig