Mozambique

Een nieuw avontuur bij Sahara Travel! We gaan op rondreis door Mozambique, een voormalig Portugese kolonie, waarvan  de bevrijding in 1975 door Bob Dylan werd bezongen met het relaxte nummer 'I want to spend some time in Mozambique.’ Datzelfde wil Sahara Travel al heel lang en zeker met reizigers die niet alleen van de mooiste tropische stranden aan de Indische Oceaan willen genieten maar ook ongebaande wildparken en eilanden willen verkennen.
Na vele jaren van tegenspoed door hongersnood en burgeroorlog heeft Mozambique de afgelopen 25 jaar intensief en positief gewerkt aan de ontwikkeling van het toerisme. De wederopbouw van de van oudsher mooiste wildparken van heel Afrika begint haar vruchten af te werpen maar is nog niet bij het grote publiek bekend. Het avontuur ligt dan ook vooral in het midden en noorden van het land, wat nog grotendeels ongerept is en puur. Naast de cultureel historische schoonheid aan Afrikaanse, Europese, Arabische en Indische invloeden ontdekken de echte reizigers hier vooral de oorspronkelijke en ongerepte natuur in al haar mooie aspecten.
De Afrikaanse bevolking is bijzonder vriendelijk en behulpzaam en zal je, net als in het lied van Bob Dylan, met hun gulle lach laten voelen waarom het zo uniek is om in dit prachtige land in vrijheid te mogen leven en gelukkig te zijn.