Rondreis Mozambique

Een nieuw avontuur bij Sahara Travel! We gaan op rondreis door Mozambique, een voormalig Portugese kolonie, waarvan  de bevrijding in 1975 door Bob Dylan werd bezongen met het relaxte nummer 'I want to spend some time in Mozambique.’ Datzelfde wil Sahara Travel al heel lang en zeker met reizigers die niet alleen van de mooiste tropische stranden aan de Indische Oceaan willen genieten maar ook ongebaande wildparken en eilanden willen verkennen.
Na vele jaren van tegenspoed door hongersnood en burgeroorlog heeft Mozambique de afgelopen 25 jaar intensief en positief gaan werken aan duurzaam toerisme. De wederopbouw van de van oudsher mooiste wildparken van heel Afrika begint haar vruchten af te werpen maar is nog niet bij het grote publiek bekend. Het avontuur ligt dan ook vooral in het midden en noorden van het land, wat grotendeels ongerept is en puur. Naast de cultureel historische schoonheid aan Afrikaanse, Europese, Arabische en Indische invloeden ontdekken de echte reizigers hier vooral de oorspronkelijke en ongerepte natuur in haar meest aantrekkelijke schoonheid.
De Afrikaanse bevolking is bijzonder vriendelijk en behulpzaam en zal je, net als in het lied van Bob Dylan, met hun gulle lach laten voelen waarom het zo uniek is om in dit prachtige land in vrijheid te mogen leven en gelukkig te zijn.
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Aantal dagen
14
Prijs
€ 2.967,- per persoon gebaseerd op een tweepersoonskamer
Inclusief
logies en ontbijt, al het transfer en vervoer, lunch op dag 3 en 12, citytour Maputo, excursie op Ilha de Mozambique, boottocht dag 9 en 12, excursie op Ibo Island, 2 keer wildpark safari, 2 x entreekosten Gorongosa nationaal park, fooien, hulpverlening van deskundige Nederlandse begeleiders.
Exclusief
€ 659,- internationale vlucht onder voorbehoud van beschikbaarheid, 3 binnenlandse vluchten voor € 467,- onder voorbehoud van beschikbaarheid, visumkosten, alle overige maaltijden en drankjes, € 35,- administratiekosten, reis en annuleringsverzekering.
Aantal deelnemers
6
Vertrek
3 september 2019

Reisinfo Mozambique

Klimaat
Mozambique heeft een tropisch tot subtropisch klimaat. Gedurende het hele jaar kan er gereisd worden in Mozambique, maar door de uitgestrektheid van het land zijn er regionale verschillen in het klimaat. In het noorden en westen van Mozambique kan de temperatuur uitkomen boven de 30 graden, terwijl het aan de kust vaak aangenamer voelt door een verkoelende wind van zee. De beste reistijd voor Mozambique zijn de maanden augustus tot en met oktober. Het is dan aangenaam warm en het regenseizoen is nog niet begonnen. Maar eigenlijk is Mozambique het hele jaar door een goede bestemming. Met uitzondering van de maanden januari en februari omdat er dan cyclonen kunnen voorkomen. Gedurende de maanden juli tot eind september waait er een verkoelende wind. Het regenseizoen is tussen december en maart, in april en mei verdwijnt de regen en wordt het droger. In het zuiden van Mozambique valt tussen oktober en maart de meeste regen. In het noorden begint en eindigt dit ongeveer anderhalve maand later. In die periode valt het vaak aan het eind van de middag gedurende een uur of twee met bakken naar beneden.

Reisdocumenten
Je paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn bij vertrek uit Mozambique. Er is een visum nodig voor Mozambique deze dient voor vertrek aangevraagd te worden. Kijk hiervoor op de website van www.visumcentrale.nl. 

Geldzaken
De munteenheid in Mozambique is de Metical (MZN). De munt is verkrijgbaar in verschillende coupures. Voor de grote biljetten geldt dat deze zonder problemen gebruikt kunnen worden in de grotere steden en lodges. Naast de Metcial Novo kun je in de lodges en hotels in Mozambique terecht met de US dollar en Euro’s.In de steden vind je geldautomaten (ATM) waar je met je Cirrus/Maestro bankpas kunt pinnen, dat geldt in ieder geval voor de automaten van Millennium Bim. Zorg dat je pinpas omgezet is naar wereldpas. Omdat de pinautomaat vaak leeg is in Mozambique raden we je aan om voldoende contante Euro's  of US dollars mee te nemen de biljetten moeten nieuw zijn geen scheurtjes laten zien. In de meeste winkels, restaurant en hotels kun je terecht met een Visa- of Mastercard. De wisselkoers 100 Metical is ongeveer € 1,28. De valuta kan tot een maximum van MZN 50.000 (circa € 1100) worden uitgevoerd.

Tijdzone 
In de wintertijd is het in Mozambique 1 uur later in de zomertijd lopen de klokken gelijk.

Voltage
220 volt en er zijn Nederlandse stekkers te gebruiken maar soms ook een driepoot neem daarom een adapter mee.

Gezondheid
In dit land komt malaria voor. Bescherm je goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.  Gelekoorts komt niet voor. Vaccinatie is VERPLICHT als men VANUIT een gele koorts gebied komt. Hepatitis A en DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. De autoriteiten van dit land vragen om een zogenaamde choleraverklaring als je over land de grens passeert. Hepatitis B is persoonsgebonden. Laat je in alle gevallen adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Eten en Drinken
De meest populaire maaltijd onder de lokale bevolking is pap, niet waar wij meteen warm voor lopen. Het is een maispap en heet Ncima of  Ugali in het Swahili. Of Matapa dit gerecht bestaat uit gekookte cassavebladeren met garnalen in pindasaus. De kwaliteit van het eten in de beachresorts zijn uitstekend. Omdat het een kustland is staan er dagelijks verse vis, kreeft, krab en andere schaaldieren op het menu. Er wordt veel gewerkt met kruiden en knoflook in de keuken. In Maputo en Beira zijn ook Europees georiënteerde keukens te vinden. Coca Cola en vergelijkbare dranken zijn overal verkrijgbaar. Mozambique's bierbrouwtraditie ontstond in 1932. In het land is producent van kwalitatief hoogstaand bier dat wordt geëxporteerd naar Zuid-Afrika en Groot-Brittannië.  Cervejas de Moçambique heeft brouwerijen in Maputo, Beira en Nampula. Een aantal merken zijn Laurentina , 2M, Manica en Impala  'cassavebier'. Heineken, Castle Lager zijn ook verkrijgbaar. De wijnproductie uit de provincie Maputo komt langzaam op gang en andere wijnen komen uit Zuid-Afrika of Portugal.

Kleding
Neem lichte kleding mee en denk daarbij aan lange mouwen en broekspijpen in verband met de malaria mug.

Communicatie
Mozambique beschikt over een mobiel netwerk. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een telecombedrijf in Mozambique. Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordelig om een SIM-kaart met beltegoed aan te schaffen. Movitel biedt de beste dekking in meer afgelegen gebieden. In de meeste hotels en lodges heb je WiFi waar je met je smartphone of laptop kunt e-mailen en  whatsappen. In de meeste steden in Mozambique vind je internetcafés. Maar houd er rekening mee dat de verbindingen buiten de hoofdstad Maputo vaak niet al te snel zijn.

Wat neem ik mee
Aangezien je een rondreis maakt waarbij je regelmatig je tas in- en uitpakt is het handig om een reistas of een rugzak met inwendig frame te gebruiken. Deze zijn bovendien makkelijker te stapelen in een bus of truck. Probeer niet meer dan 15 kg aan bagage mee te nemen vaak kun je onderweg tegen een vergoeding de was laten doen. Verder is een klein rugzakje voor je handbagage ook handig. Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee en ook een stel warme en winddichte kleren, want het kan 's avonds afkoelen. Respecteer de waarden en normen van de lokale bevolking. Topless zonnen is uit den boze en ook mannen kunnen niet zomaar in hun blote buik rond gaan lopen. Als je ergens op bezoek gaat of rondloopt door een dorp, zorg dan dat je schouders bedekt zijn en dat je niet in te korte broeken of jurken rondloopt. Draag geen kleding van militaire makelij of daarop lijkende kleding. Neem verder mee:  een handdoek of strandlaken, pet of sjaal tegen de zon, zaklantaarn, reservebatterijen, reiswekker, zonne- en/of reservebril (het dragen van (m.n. harde) contactlenzen is soms moeilijk door het stof), zwemkleding, een verrekijker, oordoppen en een toilettas met o.a. zonnebrand, lippencrème, tampons, scheermesjes, tandpasta en EHBO spullen. 
 

Reis boeken
Mozambique

Deelnemer

X

Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Extra wensen
 
Extra deelnemers
Overig