Rondreis Oman

Gegarandeerd vertrek op 12 maart 2020
Deze reis is zeer gevarieerd, je komt in de hoofstad aan om daar cultuur te snuiven en gaat daarna richten het zuidelijk gedeelte via wadi's naar het strand en weer via de woestijn naar het hoge noorden waar we met een traditionele boot de straat van tiran bevaren. Gelegen in het hart van het Midden-Oosten ligt dit land van eeuwenoude legendes en verhalen. Het heeft een indrukwekkend woestijnlandschap, groene oases met pittoreske dorpjes, mooie stranden, kastelen en fjorden. Een meerderheid van de inwoners behoort tot de van oudsher traditionele stammen. Oman staat bekend om haar schitterende eeuwenoude forten. De forten dienden in vroegere tijden als verdediging en vrijwel iedere stad werd door een fort beschermd.  De forten liggen dan ook meestal op strategische plaatsen, zoals bijvoorbeeld in de Simail kloof, die de route tussen Muscat en het binnenland vormde. Het Al Hajargebergte strekt zich uit in het binnenland tussen Muscat en Sur, het is een verbluffend mooi landschap. Woeste rotspartijen, kloven en kliffen staan garant voor een onvergetelijk schouwspel. Onderdeel van het Al Hajargebergte is Jebel Shams met toppen van 3.000 meter en spectaculaire kloven wordt dit gedeelte van Oman dikwijls vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Ook de kustlijn van 1700 km met de fjordachtige baaien maakt Oman tot een mooie vakantiebestemming.
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Aantal dagen
12
Prijs
€ 3.378,- per persoon gebaseerd op een 2-persoonskamer toeslag 1 persoonskamer € 375,-
Inclusief
logies en ontbijt, dag 2 tot en met 7 en 9 tot en met 11 volpension, dag 8 halfpension, al het transfer en vervoer, 2 x binnenlandse vlucht € 140,- ov.v.b, alle entreekosten binnen het programma en Nederlandse hulpverlening.
Exclusief
€ 525,- internationale vlucht onder voorbehoud van beschikbaarheid. € 46,- visum, € 35,- administratiekosten, overige maaltijden, drankjes, mineraalwater en fooi.
Aantal dagen
12
Vertrek
12 maart en 17 september 2020
Opmerking
neem je een eigen hulpverlener of begeleider mee informeer dan naar het gereduceerde tarief dat de hulpverlener en of je partner betaald.

Reisinfo Oman

Hulp
Op onze reizen voor mindervaliden gaan Nederlandse vrijwilligers mee. Per 3 deelnemers hebben we 1 vrijwilliger beschikbaar. Er kan een beroep gedaan worden op de vrijwilliger voor hulp of assistentie op de gehele reis. Ondanks uw beperking verwachten wij dat u zoveel als dat in uw vermogen ligt zelf doet. Daarnaast is er veel hulp van de Omani's  die ons begeleiden op deze reis. Leeftijd speelt geen rol. Wij vragen van de reiziger een flexibele, positieve instelling en niet bang voor een uitdaging. U kunt uw eigen partner ook meenemen op deze reis of uw eigen hulp meenemen. In dat geval betaalt de partner of de hulp die u de gehele reis helpt, verzorgt en assisteert, een ander tarief. Er kunnen geen gemotoriseerde rolstoelen mee. Per reis kunnen er vier mensen mee met een rolstoel en de overige plaatsen zijn voor mensen die moeilijk kunnen lopen. De groepen zijn niet groter dan 12 deelnemers.

Geschiedenis
Al 5000 jaar voor Chr. was het zuiden van Oman een belangrijk handelsgebied voor onder meer wierook. Vanuit India en omgeving kwamen handelaren dit ruilen tegen specerijen. Na nog een handelsperiode met koper raakte Oman geïsoleerd van de rest van de wereld, totdat in de 7e eeuw na Chr. een discipel van de profeet Mohammed de Islam kwam verspreiden. Nadat er verschillende sultans het land hadden geregeerd, waren het de Portugezen die belangrijke havens innamen voor hun handelsroute naar Indië. Na 150 jaar van overheersing kwam de Omani in opstand en verjoegen de Portugezen. Tijdens de regeerperiode van sultan Said bin Sultan was Oman uitgegroeid tot een omvangrijk sultanaat. Het land strekte van Tanzania tot Pakistan. Halverwege de 19e eeuw kwam hier een einde aan, mede door de inmenging van de Britten. Het Oman van vandaag wordt sinds 1970 geregeerd door Sultan Qaboos bin Said.

Bevolking
In Oman wonen ongeveer 2,5 miljoen mensen, waarvan het grootste gedeelte in het noorden van het land woont. Ongeveer een kwart daarvan zijn buitenlanders; gastarbeiders, Europeanen en immigranten. De grootste bevolkingsgroep zijn de Arabieren. Minderheden zijn Oost-Afrikanen en Indiërs. Per vierkante kilometer wonen er ongeveer 8 inwoners en daarmee is Oman een van de dunst bevolkte landen ter wereld.  
 
Klimaat
Grote temperatuurverschillen tussen de verschillende seizoenen, maar ook tussen het noorden en het zuiden kenmerken het klimaat van Oman. In de winter van november tot maart, is het zonnig en warm. Overdag is het dan ca. 26°C en ’s nachts ca. 15°C. De zomermaanden mei tot en met september zijn heet met een hoge vochtigheidsgraad tot 95%. In de woestijngebieden kan de temperatuur dan oplopen tot 45 à 50°C. Beste reistijd is van oktober tot en met april.
Voor actuele weersbrichten
 
Reisdocumenten
Een paspoort welke nog zes maanden na vertrek geldig is. Visum kan ter plekke geregeld worden bij aankomst op het vliegveld tegen betaling van 5 OMR ( ongeveer € 9,-). Verblijft u langer dan 10 dagen in Oman dan kost het visum 20 OMR ( ongeveer € 46,-) Stempels van Israël in het paspoort worden afgeraden.
 
Eten en Drinken
De Omaanse keuken is zeer voedingrijk en gevarieerd, waarbij saffraan een centrale rol speelt. Het eten in Oman is over het algemeen niet zo pittig. Visgerechten en fruit zijn in Oman populair. Twee bekende gerechten zijn Balaleet, een ontbijt van zoete vermicelli met ei, ui en kaneel en Machboos, vlees en rijst met ui, kruiden en gedroogde citroen. Het drinken van alcohol is bij de wet verboden, maar veel restaurants en hotels beschikken over toestemming om alcohol te schenken. Het is in Oman niet toegestaan om alcohol te nuttigen buiten hotels of restaurants, doet u dat wel dan loopt u het risico om een boete te krijgen. Er zijn wel vaste tijden wanneer alcohol mag geschonken worden. Dit is telkens tussen 12.00 en 15.00 uur en na 18.00 uur. Op vrijdag mag na 14.00 uur alcohol worden geschonken.
    
Tijdzone
In Oman is het gedurende onze zomertijd 2 uur later en gedurende onze wintertijd 3 uur later dan in Nederland en België.
 
Gezondheid
Nee, er zijn geen inentingen vereist voor een reis naar Oman. Aanbevolen zijn vaccinaties tegen tetanus, poliomyelitis (kinderverlamming), buiktyfus en hepatitis A. In dit land kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Heeft u vragen over vaccinaties neemt u dan contact op met uw huisarts, de plaatselijke GG&GD of klik hier voor actuele informatie.
 
Taal
Arabisch en u kunt in dit land goed met Engels uit de voeten.
 
Flora en Fauna
Oman bestaat voornamelijk uit woestijnlandschap en bergen. Hierdoor leven er  wolven, vossen en maar liefst 400 soorten vogels. Voor de kust van Oman leven tevens dolfijnen en walvissen. Zeeschildpadden zijn een bedreigde diersoort in Oman. Qua flora zijn de belangrijkste bomen de wierookboom, welke voornamelijk groeit in Zuid Oman en de dadelboom. In de woestijn is de oleander een veel voorkomende plant.
 
Geldzaken
De munteenheid van Oman is de Rial (OMR). 1 Omani Rial = ca. € 2,28 
€ 1 = 0,34 Omani Rial. Geld wisselen is eenvoudig, u kunt zowel in banken als hotels terecht. Zowel Amerikaanse Dollars als Euro’s kunt u inwisselen. U kunt in iedere stad of dorpje pinnen en creditcards worden  geaccepteerd. Voor de actuele koers
 
Kleding
De temperatuur in Oman is het gehele jaar boven de 25 graden. Daarom adviseren wij u lichte kleding mee te nemen. Wanneer u heilige plaatsen bezoekt, dient u uw schouders, knieën en armen te bedekken. Neemt u ook een trui of vest mee want het kan ’s avonds afkoelen.
 
Overnachtingen
Wij overnachten in 3 of 4 sterren hotels.
 
Communicatie
Overal kunt u telefoneren. Om internationaal te bellen dient u een internationale telefoonkaart aan te schaffen. Deze kunt u kopen in winkels, benzinestations en postkantoren. U kunt ook met uw mobiel bellen. Het GSM systeem is hetzelfde als in Europa. U kunt gebruik maken van het internet in internetcafés en veelal ook in het hotel. Dit is tegen betaling.
    
Voltage
De voltage in Oman is 220 volt. U dient een universele adapter mee te nemen om uw elektronica te voorzien van stroom.
 
Wat neem ik mee
paspoort, e-ticket, pinpas omgezet naar wereldpas, zaklantaarn, bril voor contactlenzendragers, reserve batterijen voor de camera, deet, imodium, zwemkleding, handdoek, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal, kopie van de reisverzekering en paspoort.  

Reis boeken
Oman

Deelnemer

X

Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Extra wensen
 
Extra deelnemers
Overig