Ongerept Tanzania

Deze reis is een groot succes! Ontroerend mooi, prachtige accommodaties midden in de bush en heel veel wild gezien! Stond dit al lang op uw verlanglijstje en hebt u wat hulp nodig tijdens de reis dan is dit DE reis voor u. Tanzania bekend van haar wildparken en de Masai. U vindt er de mooiste nationale parken in het noorden van Tanzania tegen de dramatische achtergrond van de Rift Vallei. De boomklimmende leeuwen bij Lake Manyara op een smalle strook van acaciabomen. Het minder toeristische Tarangire National Park gekenmerkt door een glooiend terrein en de rode kleur van de aarde doorsneden door de Tarangire rivier. In dit park groeien de baobabbomen en u vindt hier zeer veel verschillende dieren. Serengeti het beroemdste wildpark dat met recht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het toneel is van de grootste migratie van dieren in Afrika. De immense weidsheid van de savannevlakte appelleert aan hét Afrika-gevoel. De Ngorongoro-krater vormt met de grootste caldera ter wereld een natuurlijke bescherming aan een van de sterkste dierenpopulaties ter wereld.
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Aantal dagen
9
Prijs
€ 3.368,-
Inclusief
logies, volpension dag 2 t/m dag 8, entreekosten wildparken, gids en al het vervoer, hulpverlening van Nederlandse begeleiders
Exclusief
€ 695,- internationale vlucht onder voorbehoud van beschikbaarheid. € 45,- visum alle overige maaltijden en drankjes en fooien.
Aantal deelnemers
6
Vertrek
2 oktober 2018 en 5 oktober 2019
Optioneel
informeer naar het gereduceerde tarief indien u uw eigen hulpverlener of partner mee wilt nemen op reis.

Reisinfo Tanzania

Hulp
Op deze reis voor mensen met een mobiliteitsbeperking gaan er vrijwilliger mee. Er kan een beroep gedaan worden op de vrijwilliger voor hulp of assistentie op de gehele reis. Ondanks uw beperking verwachten wij dat u zoveel als dat in uw vermogen ligt zelf doet. Daarnaast is er hulp van de plaatselijke begeleiders. Leeftijd speelt geen rol. Wij vragen van de reiziger een flexibele, positieve instelling en niet bang voor een uitdaging. U kunt uw eigen partner/hulp ook meenemen op deze reis. Er kunnen geen gemotoriseerde rolstoelen mee. Per reis kunnen er maximaal vier mensen mee met een rolstoel en de overige plaatsen zijn voor mensen die moeilijk ter been zijn. De groepen zijn niet groter dan 12 deelnemers.

Tegemoetkoming
De kosten van een reis voor mensen met een mobiliteitsbeperking is hoger vanwege de hulpverlener(s) die meereizen op de reis. Informeer bij uw zorgverlener of zorgverzekeraar na de mogelijkheden van een tegemoetkoming in de kosten door de extra kosten die u maakt voor deze reis. Ook zijn er fondsen die hulp geven aan particulieren zoals het Prinses Beatrix Fonds Stichting Zonnewende, Nationaal Reumafonds, Astma Fonds. Stinafo en de Phelps stichting. Stichting de Lichthoeve geeft soms financiële hulp aan mensen met een handicap die niet onder de doelstellingen van andere fondsen vallen.

Klimaat
Tanzania kan ruw verdeeld worden in twee afgebakende klimaatzones. Het binnenland met zijn hooglanden 
( meer dan 1500m hoogte) heeft een gematigd tropisch klimaat, de kust is vlakker en heeft een vochtig evenaarsklimaat. Hoe hoger je komt hoe lager de temperaturenen hoe dichter bij de kust, hoe warmer soms zelfs heet. Men spreekt in Tanzania niet van een zomer en een winter maar van het droge en het regenseizoen. Het droge seizoen: van mei tot oktober en van december tot februari, het heetste seizoen. Het regenseizoen: het grote regenseizoen loopt van half maart tot begin april de meeste regen valt in april. De avonden kunnen koel tot zelfs koud zijn. In de omgeving van de Ngorongoro Krater kan het kwik onder de 10 graden zakken. Van begin november tot half december vind het kleine regenseizoen plaats. Dan regent het slecht enkele uren per dag dit is niet onaangenaam er zijn minder bezoekers en er is meer wild. Voor fotografen is dit ook een goede reisperiode vanwege het uitzonderlijke licht. De immense gele savanne onder een donkergrijze lucht.

Reisdocumenten
Een paspoort welke nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Tanzania. Visum is verplicht u kunt dit van te voren regelen via de Ambassade van Tanzania in Den Haag of op het vliegveld van Kilimanjaro, kosten ter plekke $ 50,-

Eten en drinken
U kunt het water in Tanzania niet drinken ook de ijsklontjes in uw drankjes niet. Bier is overal te verkrijgen, de merken Safari - is vrij sterk, Kilimanjaro en Castle - is lichter minder schuim, en Bananebier te verkrijgen in het Noorden in kleine eettentjes. De wijnen worden geimporteerd vanuit Zuid Afrika. De meest verbreide schotel in Tanzania is ugali, brij van gestampte mais. Geserveerd met een stoofpotje, stukjes vlees met saus van ui en tomaat en fijngehakte groente. Pilau is ook een Tanzaniaans gerecht van rijst met kruiden en biryani een soort Indische rijstschotel.

Tijdzone
In Tanzania is het in de winter 2 uur later en en in de zomer is het 1 uur later ten opzichte van Nederland en België.

Gezondheid
In Tanzania komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige. Vaccinatie voor gele koorts is verplicht als u uit een gebied komt waar gele koorst voorkomt.  Hepatitis A en DTP wordt aanbevolen. De autoriteiten kunnen vragen om een zogenaamde choleraverklaring als u de grens passeert. Er komt rabiës voor onder zoogdieren. Vermijd daarom contact met zoogdieren. Voor overige informatie verwijzen wij u naar de GGD of uw huisarts of bezoek hier de website van het reizigersadviescentrum.

Taal
De officiële taal in Tanzania is het Swahili maar het Engels wordt op vele plaatsen gesproken. 

Geldzaken
De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling TZS. € 1,- is ongeveer 2300 TZS en $ 1,- is 2100 TZS.  U kunt het beste cash en onbeschadigde dollar biljetten, gedrukt na 2006, meenemen voor de gehele reis. De banken zijn geopend van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 15:00 uur de wisselkoers is wat onvoordeliger dan de wisselkantoren. Wisselkantoren zijn doorlopend geopend behalve op zondag. Neem ook wat shillings op zak voor de locale eettentjes of souvenirtjes etc. Betalen met creditcards kan alleen in de grotere en luxehotels de commissie is echter rond de 10%! Voor een actuele koers klik hier.

Elctriciteit
220 en 230 volt, 50Hz. Stroomonderbrekingen zijn vrij frequent. De stekkers hebben 3 contactpunten, twee platte en een verticale. Neem een adapter mee. De lodges hebben meestal een stroomgenerator die rond 22:00 uur  uitgaat en rond 06:00 uur weer aan. 

Fooi
Het is een gewoonte om voor elke dienstverlening een fooi te geven, van een kleine fooi voor de bagagejongen van het hotel tot een flink bedrag voor de gids/chaufeur van de safaritocht tussen de € 3,- en € 5 per persoon per dag.
Kleding
Neem makkelijk zittende kleding mee waaronder ook lange broeken en blouses of t-shirts met lange mouwen dit om u te beschermen tegen muggen. Het is raadzaam om voor de avonden ook een sweater of jas mee te nemen omdat het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen. Daarnaast vergeet u zwemkleding niet omdat er bij sommige lodges ook een zwenbad is.

Overnachtingen
U overnacht in prima hotels en lodges en in de Serengeti overnacht u in een tentenkamp.
 
Wat neem ik mee
kopie van uw paspoort en reisverzekering, vaccinatieboekje, muskietennet, zaklantaarn, verrekijker, bril voor contactlensdragers, reserve batterijen voor uw camera, dagrugzakje, insectwerende middelen, imodium, malarietabletten, zwemkleding, sandalen en goede wandelschoenen, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal, natte doekjes, vochtige washandjes, vuilniszak voor vuile kleding. Uw koffer moet een weekendtas of van canvas u kunt geen hardschalige koffers meenemen.

Aanvullende informatie
Wij wijzen de reiziger nadrukkelijk op het avontuurlijke karakter van onze reizen met het daarbij horende gebrek aan comfort en met de mogelijke programma wijzigingen ten gevolge van plaatselijke omstandigheden. Gezien de aard van deze reizen dient de reiziger zich bewust te zijn van sommige risico's, het gebrek aan medische hulpverlening, slechte infrastructuur en beperkte communicatiemiddelen. De reiziger kan hierbij geenszins de aansprakelijkheid inroepen van de reisorganisator of de lokale uitvoerders.

Reis boeken
Tanzania

Deelnemer

X

Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Extra wensen
 
Extra deelnemers
Overig