Rondreis Vietnam

Een prachtige reis door Vietnam. We reizen van Noord naar Zuid Vietnam en krijgen zo een compleet beeld van het land en haar bevolking. Waar we boeiende steden bezoeken vergeten we ook het platteland niet en pakken we regelmatig een boot omdat er ook zoveel moois op en rondom de rivieren te zien is. Zonovergoten rijstvelden, bamboehagen en de kegelvormige hoeden zijn de beelden van het Azië die wonderbaarlijk genoeg zijn blijven bestaan, levendig en authentiek. Van Halong Bay naar de Mekongdelta en van Hanoi via Hue naar Ho Chi Minhstad in het zuiden.
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Aantal dagen
15
Prijs
€ 2.679,- per persoon gebaseerd op 2-persoonskamer.
Inclusief
2 x binnenlandse vlucht, logies en ontbijt, lunch op dag 4, 6, 7 en 12, diner op dag 6, entreekosten volgens het programma, fooien, genoemde excursies, al het transfer en vervoer en 24 uurs hulpverlening van Nederlandse begeleiders.
Exclusief
€ 675,- internationale vlucht onder voorbehoud van beschikbaarheid. € 399,- toeslag 1-persoonskamer. € 35,- administratiekosten, alle overige maaltijden, drankjes en mineraalwater. € 25,- visum
Aantal deelnemers
6
Vertrek
5 maart 2020
Optioneel
informeer naar het gereduceerde tarief indien je een eigen hulpverlener of partner mee wilt nemen op reis.

Reisinfo Vietnam

Hulp
Op deze reis voor mensen met een mobiliteitsbeperking gaan bij 6 deelnemers 2 vrijwilliger mee. Er kan een beroep gedaan worden op de vrijwilliger voor hulp of assistentie op de gehele reis. Ondanks uw beperking verwachten wij dat u zoveel als dat in uw vermogen ligt zelf doet. Daarnaast is er veel hulp van de plaatselijke begeleiders. Leeftijd speelt geen rol. Wij vragen van de reiziger een flexibele, positieve instelling en niet bang voor een uitdaging. U kunt uw eigen partner ook meenemen op deze reis of uw eigen hulp meenemen. Er kunnen geen gemotoriseerde rolstoelen mee. Per reis kunnen er maximaal vier mensen mee met een rolstoel en de overige plaatsen zijn voor mensen die moeilijk ter been zijn. De groepen zijn niet groter dan 10 deelnemers.

Tegemoetkoming
De kosten van een reis voor mensen met een mobiliteitsbeperking is hoger vanwege de hulpverlener(s) die meereizen op de reis. Informeer bij uw zorgverlener of zorgverzekeraar na de mogelijkheden van een tegemoetkoming in de kosten door de extra kosten die u maakt voor deze reis. Ook zijn er fondsen die hulp geven aan particulieren zoals het Prinses Beatrix Fonds Stichting Zonnewende, Nationaal Reumafonds, Astma Fonds. Stinafo en de Phelps stichting. Stichting de Lichthoeve geeft soms financiële hulp aan mensen met een handicap die niet onder de doelstellingen van andere fondsen vallen.

Beste reistijd
Het hele jaar kunt u Vietnam bezoeken. Echter april is een goede keuze wanneer we het hele land doorreizen. De lente biedt de beste kans op warme en heldere dagen in het noorden en het midden van Vietnam vallen dan geen heftige regenbuien en in het zuiden is het droog en zonnig.

Klimaat
Vietnam ligt in de zone van de moessons en kent een warm en vochtig klimaat met grote verschillen en variaties tussen het noorden en het zuiden. Echt winter wordt het alleen in Noord Vietnam en het zuiden is bijna altijd warm.

Reisdocumenten
Een geldig paspoort dat 6 maanden na vertrek uit Vietnam nog geldig is. Een visum is verplicht en moet tijdig aangevraagd worden, dit kan via Sahara Travel geregeld de kosten zijn € 45, - handlingkosten.

Eten en drinken
De Vietnamese keuken is verfijnd en lekker, de oorsprong ligt in de Chinese keuken. De basis maaltijd is vaak rijst met groenten en vis of vlees. Het ontbijt met stokbrood en jam, koffie of thee is typisch Frans. Er is een overvloed aan tropisch fruit. Mijd de rauwkost schaal en schelpdieren. Gefrituurde hapjes hoeven geen probleem te zijn. De traditionele soep (pho) heeft uren staan sudderen dus ook veilig en lekker bovendien. Pas op met water, drink alleen mineraal water.

Tijdzone
In Vietnam is het 5 uur later in de zomer en 6 uur later in de winter ten opzichte van Nederland.

Gezondheid
Voor een reis naar Vietnam zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt DTP, Hepatitis A en B, Buiktyfus. Geen malaria profylaxe. Voor uw persoonlijke situatie en informatie verwijzen wij u naar de GGD of uw huisarts. Vermijd drankjes die niet rechtstreeks uit een fles komen en ijsblokjes. Eet alleen goed doorbakken vlees, fruit en groente dat gewassen, geschild of gekookt is.

Taal
Vietnamees is eenlettergrepig en tonale taal. De 53 etnische minderheden in het land hebben elk een eigen dialect dat zelfs voor Vietnamezen onbegrijpelijk is. Frans wordt veel gesproken door 60 plussers en in het toerisme is Engels de voertaal.

Geldzaken
De valuta in Vietnam is de dong VND. 1 euro is ongeveer 27.00 VDN waard. Er bestaan 5 muntstukken in Vietnam maar je ziet ze zelden. Op de meeste bankbiljetten staat het portret van Oom Ho. Euro’s kunnen rechtstreeks worden gewisseld. U kunt in de grote steden pinnen met uw bankpas die omgezet is naar ‘wereldpas’. Toch komt het vaak voor de ze niet werken neem daarom ook voldoende contante euro’s mee. Een creditcard met Visa of Mastercard logo worden bijna overal geaccepteerd. Voor een actuele koers zie www.oanda.com.

Elektriciteit
De spanning bedraagt 220 volt. De stopcontacten in het noorden hebben platte driepuntstekkers en het zuiden veelal Europese stopcontacten, neem daarom een adapter mee. Stroomonderbrekingen kunnen voorkomen.

Internet en Telefonie
Vrijwel alle hotels zijn voorzien van wifi en over het algemeen gratis voor de gasten. Koop ter plaatse een simkaart als je met een plaatselijke simkaart internationaal wilt bellen kosten ongeveer 4000VND per minuut ongeveer 0,14 eurocent. Natuurlijk kan het ook gratis als er wifi-verbinding is via Skype, Viber en WhatsApp.

Fotograferen
Er is geen schroom tegenover fotografen omdat ze niet geremd worden door culturele of religieuze taboes. Maar dat neemt niet weg dat het beleefd is om te vragen of je een foto mag maken.

Kleding
Neem comfortabel katoenen kleding mee. En vooral niet teveel om onze bagage te beperken.

Overnachtingen
U overnacht in goede middenklasse hotels/ lodges en 1 nacht in een cabine op een cruise. We hebben zoveel als dat mogelijk is naar de toegankelijkheid gekeken van de hotels/lodges. Maar om niet te veel het mooie aanbod te beperken en daardoor alleen voor de standaardhotel te kiezen is niet alles is even toegankelijk. Maar de hulpverleners zijn samen met de Vietnamese begeleiders hier om de obstakels te overbruggen. Dit geldt ook zeker voor de bootjes waarop we gaan varen. U kunt volledige hulp van ons verwachten.

Wat neem ik mee
paspoort, pinpas welke omgezet is naar wereldpas, contante euro’s, 1 handdoek, klein dag rugzakje, geen hardschalige koffer maar een sporttas, zaklantaarn, bril voor contactlenzen dragers, reserve- batterijen voor de camera, verrekijker, oordopjes van kunststof ( wax smelt in de warmte), EHBO spulletjes, imodium, natte doekjes of natte papieren washandjes, ORS, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal, kopie van de reisverzekering en van uw paspoort of zet ze online zodat u erbij kunt.

Aanvullende informatie
Wij wijzen de reiziger nadrukkelijk op het avontuurlijke karakter van deze reis met het daarbij soms gebrek aan comfort en met mogelijke programma wijzigingen ten gevolge van plaatselijke omstandigheden. Gezien de aard van deze reis dient de reiziger zich bewust te zijn van sommige risico’s, het gebrek aan medische hulpverlening, slechte infrastructuur en beperkte communicatiemiddelen. De reiziger kan hier geenszins de aansprakelijkheid inroepen van de reisorganisator of de lokale uitvoerder.

Reis boeken
Vietnam

Deelnemer

X

Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Extra wensen
 
Extra deelnemers
Overig