Woestijnreis Egypte

De Roots van Sahara Travel liggen in het meest oostelijke deel van de Sahara woestijn dat in Egypte ligt. Hier begonnen wij ons eerste avontuur per jeep en kameel op ontdekkingsreis in een oneindig lijkend landschap waar de oudste voetstap van de mens gevonden is. Tot op vandaag de thuishaven van een tiental oorspronkelijke stammen, zoals de Toeareg en Bedoeïenen, die vanaf het begin van de faraonische tijd tot op heden blijven rebelleren  tegen de voortdurende vreemde religieuze en politieke indringers in hun moederland. Want dat is hun religie, de moederlijke familielijnen bepalen hier je oorsprong. Wat er achter de horizon ligt is de volgende bestemming waar het liefst in alle vrijheid geleefd en gezorgd wordt voor elkaar.
Als reiziger in de Sahara ligt er een wereld aan je voeten die ooit onder water lag en nu grotendeels is opgedroogd en verborgen onder het zand. De Oase's herinneren aan de natuurlijke rijkdommen die het water hier ooit voortbracht. Nu ligt deze ongekende levendigheid  verborgen in de restanten van het eerste leven hier, zoals opgetekend in de rotskunst en fossiele schatten in het zand.
Het oneindige woestijnlandschap kleurt mee met het gesteente en vormt naast de zandheuvels en rotspartijen een buitenaards stil leven.
Met Sahara Travel kun je alle kanten van de Sahara ontdekken en onderzoeken zoals jij dat wilt.
Hieronder alvast een voorproefje van een woestijnreis zoals we deze al jaren met succes voor jong en oud uitvoeren. 
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Aantal dagen
7
Prijs
€ 879,- per persoon gebaseerd op een tweepersoonskamer
Inclusief
al de transfers, logies en ontbijt, lunch op dag 2 en 3, alle entreekosten van genoemde sites,
Exclusief
vlucht, alle overige maaltijden, mineraalwater en drankjes, fooien en administratiekosten 1 x € 35,-
Deelname
€ 929, - per persoon bij 2 personen gebaseerd op een tweepersoonskamer € 879, - per persoon bij 4 personen gebaseerd op een tweepersoonskamer € 839, - per persoon bij 6 personen gebaseerd op een tweepersoonskamer
Vertrek
dagelijks

Reisinfo Rondreizen Egypte

Klimaat
Egypte’s klimaat is eenvoudig samen te vatten heet en droog. Dit geldt voor het grootste gedeelte van het land het hele jaar met uitzondering van de maanden december, januari en februari. ‘s Winters als de zon onder gaat kan het al snel koud aanvoelen vanwege het grote temperatuurverschil. Gemiddelde temperatuur aan de Middellandse Zee is 20° C tot 26° C in Aswan. Maximum temperatuur in dezelfde gebieden kan oplopen tot 31°C aan de kust tot wel 50°C in het zuiden. Het regent zelden in het zuiden van Egypte hoewel in de wintermaanden het af en toe in Cairo en noordelijke gebieden een beetje kan regenen.  Voor actuele weersberichten.

Reisdocumenten
Een paspoort welke geldig is nog 6 maanden na dag van vertrek uit Egypte. Visum is te verkrijgen op het vliegveld van Egypte en kost € 25,00. 

Eten en drinken
Er is een grote verscheidenheid in het eten van oosters tot mediterraan. Eten is te koop in grote restaurants, snackbars en ook in kleine winkelstalletjes op een hoek van de straat. De kleinere snackbars hebben sandwich, pizza’s of franse frietjes op het menu staan. Wil je het lokale eten uitproberen dan kun je een broodje falafel (bonen en salade)of kushjarie (macaroni/vermicelli met pittige kruiden) uitproberen. Het traditionele Egyptische ontbijt is “foel” een gerecht van bruine bonen. De hoofdmaaltijd is meestal rond het middaguur, bestaat uit kip of rundvlees met rijst, groenten en soep met brood.Thee is hèt nationale vocht. U zult er veelvan drinken. Turkse koffie of Nescafe is er voor de theehater. Moslims drinken over het algemeen geen alcohol maar zijn tolerant tegenover de bezoeker. Alcoholische dranken zijn te verkrijgen in bars of de grotere hotels en zijn duur. Er zijn ook redelijke Egyptische wijnen te koop. Er is volop vers geperste sinasappel, suikerriet, mango, guava-, bananensap te verkrijgen. 

Tijdzone
In Egypte is het 1 uur later ten opzichte van ons in de wintertijd. Zomertijd loopt de tijd gelijk met Nederland.

Gezondheid
Voor een reis naar Egypte zijn geen vaccinaties verplicht. Als advies voor vaccinaties word vaak genoemd DTP en Hepatitis A. Voor informatie verwijzen wij u naar de GGD of duw huisarts. In elk dorp is een apotheek te vinden, praktisch alles is in Egypte te verkrijgen zonder doktersrecept. Drink voldoende water per dag dit voorkomt veel narigheid, wees voorzichtig met alcohol de eerste dagen. Gun uw lijf om even te wennen aan een ander klimaat.

Taal
De officiële taal in Egypte is het Arabisch maar u kunt ook met Engels uit de voeten. De omgangstaal verschilt per streek zo is er duidelijk verschil te horen in spreektaal tussen Caïro en Luxor. 

Geldzaken
De valuta is in Egypte het pond (EGP) is verdeeld in 100 piaster. Lokaal wordt het pond geschreven als LE. 1 EGP is gelijk aan € 0,045 en € 1,- is EGP 22. Het advies is het geld ter plaatse te pinnen. Wissel je geld niet om in Nederland dit is een zeer onvoordelige koers. Met de pin kunt u terecht in de grote steden. De meeste creditcards worden geaccepteerd. 

Fooi
Het is een gewoonte om voor elke dienstverlening hoe klein ook een fooi te geven.Van oorsprong is het een welkomstgeschenk een teken van gastvrijheid en vriendschap. Tegenwoordig is het voor veel mensen een welkome aanvulling op het kleine maandsalaris. Neem dus altijd voldoende kleingeld op zak. Het kan soms heel wat deuren openen. De fooi voor de chauffeur/ begeleider is  € 5,-  per persoon per dag een goede richtlijn.

Kleding
U bezoekt een overwegend islamitisch land wij adviseren u om daar de kleding op aan te passen. Wij komen op plaatsen waar het niet gewaardeerd word om in korte broek rond te lopen. Het is raadzaam om in de maanden november tot en met maart warme kleding mee te nemen, zoals een warme trui, das en sokken omdat het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen in de woestijn.

Kamelentocht Sinai
Belangrijk om te weten bij de kamelentochten in Egypte. Iedereen heeft een " eigen " kameel dwz u kunt op de kameel zitten wanneer u dat wilt en waar de tocht dit toe laat en u kunt er voor kiezen om de hele reis mee te wandelen of een combinatie hiervan. Neem alleen tassen mee als bagage en geen hardschalige koffers. De bagage bij een kamelentocht mag niet meer zijn dan 12 kilo. In de woestijn slaapt u in de openlucht. Neem voor de tocht in de Sinaï een isolerend slaapmatje en slaapzak mee. Neem goede ingelopen hoogsluitende wandelschoenen mee met een goed profiel.  In de wintermaanden neemt u een wind en waterdicht jack mee. Eventueel snorkeluitrusting. 's Ochtends vertrekt men rond half negen vanuit het kamp en rond het middaguur is er tijd voor lunch en siësta en dan wordt er 's middags nog weer eens 2 uurtjes gelopen. Vanwege weersomstandigheden of lokale omstandigheden kan er van het programma afgeweken worden.

Kamelentocht Westelijke Woestijn
Belangrijk om te weten bij de kamelentochten in Egypte. Iedereen heeft een " eigen " kameel dwz u kunt op de kameel zitten wanneer u dat wilt en waar de tocht dit toe laat en u kunt er voor kiezen om de hele reis mee te wandelen of een combinatie hiervan. Neem alleen tassen mee als bagage en geen hardschalige koffers. In de woestijn slaapt u in de openlucht. Wanneer u een tent wilt gebruiken moet u dit voor vertrek aan ons doorgeven. 
U kunt gebruik maken van onze matrasjes, slaapzakken en wanneer nodig extra dekens. Neem goede ingelopen wandelschoenen mee met een goed profiel.  Vanwege weersomstandigheden of lokale omstandigheden kan er van het programma afgeweken worden.

Overnachtingen
U overnacht in middenklasse hotels in de steden, daarbuiten meestal in eenvoudige hotels. Wanneer u reist met de 4x4 in de woestijn kan er gebruik gemaakt worden van onze dekens, slaapzakken, matrassen en eventueel een tent. 

Wat neem ik mee
paspoort, pinpas omgezet naar wereldpas, contante euro's, etickt, veldfles, dagrugzakje, hoofdkussentje, zaklantaarn, zakmes, bril voor contactlensdragers, reserve batterijen voor de camera, insectwerende middelen, imodium, EHBO spullen, zwemkleding, zonnebrandcrème, lippenbalsem, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal, kopie van de reisverzekering en van het paspoort.

Aanvullende informatie
Wij wijzen de reiziger nadrukkelijk op het avontuurlijke karakter van onze reizen, met het daarbij horende eventueel gebrek aan comfort en met de mogelijke programmawijzigingen ten gevolge van plaatselijke omstandigheden. Gezien de aard van sommige van onze reizen in Egypte dient de reiziger zich bewust te zijn van sommige risico's, het gebrek aan medische hulpverlening, slechte infrastructuur en beperkte communicatie-middelen. De reiziger kan hierbij geenszins de aansprakelijkheid inroepen van de reisorganisator of de lokale uitvoerders.  

Reis boeken
Rondreizen Egypte

Deelnemer

X

Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Extra wensen
 
Extra deelnemers
Overig