Self Drive Israël

Een uitgelezen manier om Israël in je eigen tempo en ongedwongen vrijheid van het reizen te ontdekken. Op deze self drive reis kom je in de moderne stad Tel Aviv met haar bruisende uitgaansleven en een heerlijk strand, Jeruzalem waar elke steen geschiedenis ademt en het meer van Tiberias waar de sporen van Jezus haast tastbaar zijn. Sefad is een klein kunstzinnig dorp in het noorden van Israël en natuurlijk moet je ook eens ervaren hebben om op de Dode Zee te dobberen! Je kunt deze reis ook verlengen met een aantal dagen aan de Rode zee bij Eilat om te duiken of te snorkelen. 
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Aantal dagen
9
Prijs
€ 889,- per persoon bij 4 deelnemers gebaseerd op een tweepersoonskamer € 954,- per persoon bij 2 deelnemers gebaseerd op een tweepersoonskamer
Inclusief
Logies en ontbijt, 2 dagen gids in Jeruzalem, huurauto Compact, Peugeot 301 of gelijkwaardig.
Exclusief
vlucht € 262,- onder voorbehoud van beschikbaarheid € 35,- administratiekosten alle overige maaltijden drankjes, benzinekosten, parkeer- en tolwegenkosten, entreekosten en fooi
Aantal deelnemers
2
Vertek
dagelijks

Reisinfo Rondreizen Israël

Klimaat
Israël heeft lange, warme en droge zomers (april - oktober) en over het algemeen milde winters (november - maart) met wat droger, koeler weer in de heuvelachtige gebieden zoals Jeruzalem en Safed. Er is relatief veel regenval in het noorden en midden van het land, terwijl het in de Negev woestijn zelden en in het uiterst zuidelijke Eilat bijna nooit regent.

Reisdocumenten
Voor reizen naar Israël heeft u een geldig paspoort nodig dat bij vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig is. Een visum is niet nodig u ontvangt een gratis bezoekersvisum. Een retour of doorreisticket is verplicht. 

Eten & Drinken
Het water dat in Israel uit de kraan komt is van goede kwaliteit met een bijsmaakje maar goed te drinken. Toch kan het voorkomen dat uw maag van streek raakt, koop dan flessen water in de supermarkt of in uw hotel. De Israelische keuken heeft vele invloeden, van Europees tot Arabisch. Zowel Joden als Moslims eten geen varkensvlees, dit zult u hier dus nauwelijks aantreffen. Oosterse gerechten als Falafel en Kebab en de traditionele Joodse gerechten als vis, in kleine stukjes gehakte lever en kippensoep, staan hier op de menukaart. In Israel heeft u ook een ruime keuze uit wijnen, likeuren en brandy’s. Israelische bieren zijn o.a. Maccabee en Gold Star.

Tijdzone
Het tijdsverschil met Israël 1 uur later.

Voltage
In Israël is 230 Volt. U heeft een adapter nodig (3-pins).

Gezondheid
In Israël heeft men goede medische zorg, apotheken zijn over het hele land gevestigd en op feestdagen is er een wisseldienst. Zorg voor een goede reisverzekering, de medische zorg is erg duur. Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij verwittigen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand. Het vaccinatie advies is persoonsgebonden. DTP wordt aanbevolen. Bespreek met de GGD of uw huisarts of vaccinatie voor u zinvol is. In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Rabiës kan bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. 

Taal
De officiële talen zijn het Hebreeuws (Hivriet) en het Arabisch. De meeste Israëli's en Arabieren spreken echter vloeiend Engels. In de toeristische centra kunt u ook goed terecht met Duits of Frans.

Geldzaken
De officiële munt van Israël is de Shekel (ILS), onderverdeeld in 100 Agorot. 1 Israëlische Sjekel is ca. 0,24 eurocent. 1 euro is 4,12 ILS. Banken zijn over het algemeen geopend van 08.30 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur van zondag t/m donderdag. Sommige banken in de toeristische gebieden zijn wat langer geopend. Bij de meeste banken vindt u pinautomaten of kunt u contant geld wisselen. Creditcards worden door bijna alle hotels en restaurants geaccepteerd, ook bij de Israëlische middenstand kunt u op veel plaatsen met de creditcard terecht.
In de dienstverlening (hotels, restaurants, taxi's, gidsen etc.) verwacht men een fooi indien u goed bediend bent. In restaurants wordt over het algemeen 10% fooi gegeven, uiteraard afhankelijk van de verleende service. 

Kleding
Als u Israël in de zomer bezoekt, heeft u vooral luchte kleding nodig.  Het is ook geen slecht idee een trui of jas mee te nemen, want het kan ‘s nachts in de bergen en in de woestijn behoorlijk afkoelen. Voor een bezoek aan Israël in de winter heeft u warme kleding nodig - een jas (raadzaam is ook een regenjas), goede schoenen, een sjaal en andere warme kleding. Het weer in Israël is niet zo koud als in Europa, maar het is ook niet echt warm en het kan regenachtig zijn. Neem voor dagtochten een kleine tas of rugzak mee. Reist u naar Eilat of de Dode Zee, dan is het aan te raden zwemkleding mee te nemen, omdat het daar zelfs in de winter warm genoeg is om te zwemmen. Wanneer u een kerk, moskee of synagoge naar binnengaat zorg er dan voor dat uw schouders en benen bedekt zijn.

Overnachtingen
Dit wordt in het programma per dag beschreven.
 
Telefonie & Internet
Israël heeft een uitstekend netwerk. Bijna overal is wifi beschikbaar.

Feestdagen
Israël is een land waarin Joden en Moslims samenleven en beiden hebben hun feestkalender. 
Feestdagen Israel  &  Feestdagen Palestina

Foto & Film
Zorg voor voldoende geheugen voor uw digitale camera. Fotografeer geen gevoelige plaatsen als checkpoints en vliegvelden. Maak niet zomaar een foto van de lokale bevolking, vraag eerst om toestemming. 

De Shabbat
Begint op vrijdagavond bij zonsondergang en duurt tot zaterdagavond bij zonsondergang. Alle joodse winkels en instellingen zijn gesloten, het openbaar vervoer ligt nagenoeg stil en vele culturele- en uitgaansgelegenheden zijn gesloten. Voor de Arabieren geldt vrijdag als rustdag, de Arabische winkels zijn dan veelal gesloten.

Wat neem ik mee
paspoort, pinpas omgezet naar wereldpas, contant geld, zaklantaarn, bril voor contactlenzendragers, ORS, loperamide, jodium, koortsthermometer, schaartje, pincet, pleisters, verband, zonnecrème, zwemkleding, kopie paspoort en reisverzekering, 
 

Reis boeken
Rondreizen Israël

Deelnemer

X

Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Extra wensen
 
Extra deelnemers
Overig