Rondreizen Madagaskar

Madagaskar is een van de grootste en indrukwekkendste eilanden ter wereld. Door haar geïsoleerde ligging hebben dieren en planten zich volledig kunnen ontwikkelen in plaats van uit te sterven. Een groot deel van de flora en fauna is dan ook nergens anders ter wereld te zien.Vier van de vijf planten hier komen alleen op Madagaskar voor. Van de majestueuze baobab boom komen hier 7 verschillende soorten voor terwijl heel Afrika maar 1 soort heeft.
De unieke dierenwereld bestaat uit soms wel honderden soorten, vogels, kameleons, vlinders, primaten, kikkers, hagedissen en reptielen. Wereldberoemd is Madagaskar om de parken met lemuren(halfapen), zoals de Blauwoogmak, Andere bijzondere dieren zijn Komeetstaartvlinder; de grootste vlinder ter wereld. Op deze rondreis Madagaskar bezoek je de hoofdstad Antananarivo, Andasibepark, Ranomafana regenwoud, Anja Park reserve, Andringitra en het Isalo park.
In tegenstelling tot deze natuurlijke rijkdom hoort het land nog steeds bij de 10 armste landen ter wereld. De Malagassische bevolking is zeer gastvrij. Locale tradities vragen om respect voor hun gebruiken en heilige plekken.
Tot 1960 was Madagaskar een Franse kolonie en dit heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. Het landschap is heel afwisselend met tropisch regenwoud, savanne, woestijn,bergen,mangroven,vulkanen,theeplantages en rijstterrassen. De idyllische eilandjes voor de kust bieden alles voor de strand- en watersportliefhebbers; schitterende palmstranden om te relaxen en prachtige koraalriffen om te snorkelen.
Vanwege de grote afstanden kun je er voor kiezen om een beperkt gebied te bezoeken of een binnenlandse vlucht te nemen.
Madagaskar is al met al een must voor de natuurliefhebber en een land om nooit te vergeten.