Rondreis Oman

Veertig jaar geleden waren de leefomstandigheden in Oman er nog haast middeleeuws. Dankzij de inspanningen van de huidige sultan is het land sterk gemoderniseerd. Toch heeft Oman zijn Arabische karakter niet verloren. Er is er veel aandacht besteed aan de restauratie van de cultuurschatten. De snelle modernisering heeft dus niet geleid tot ‘groter, hoger en moderner’, een beweging die kenmerkend is voor de omliggende Arabische landen. Mede hierdoor is de bijzondere sfeer van het land behouden gebleven. Het landschap is ook werkelijk spectaculair, met overweldigende canyons, zandduinen en bergen waarin pittoreske dorpjes verscholen liggen
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Aantal dagen
10
Prijs
€ 2.195,- per persoon gebaseerd op een tweepersoonskamer
Inclusief
logies en ontbijt, halfpension dag 2, 3, 5,6 en 7, kampeeruitrusting, al het transfer en vervoer, genoemde excursies en entreegelden voor musea en forten.
Exclusief
vlucht € 559,- o.v.v.b. € 35,- administratiekosten,visum, alle overige maaltijden, drankjes en fooi
Aantal deelnemers
2

Reisinfo Rondreizen Oman

Geschiedenis
Al 5000 jaar voor Chr. was het zuiden van Oman een belangrijk handelsgebied voor onder meer wierook. Vanuit India en omgeving kwamen handelaren dit ruilen tegen specerijen. Na nog een handelsperiode met koper raakte Oman geïsoleerd van de rest van de wereld. Nadat er verschillende sultans het land hadden geregeerd, waren het de Portugezen die belangrijke havens innamen voor hun handelsroute naar Indië. Na 150 jaar van overheersing kwam de Omani in opstand en verjoegen de Portugezen. Tijdens de regeerperiode van sultan Said bin Sultan was Oman uitgegroeid tot een omvangrijk sultanaat. Het land strekte van Tanzania tot Pakistan. Halverwege de 19e eeuw kwam hier een einde aan, mede door de inmenging van de Britten. Het Oman van vandaag wordt sinds 1970 geregeerd door Sultan Qaboos bin Said.
 
Bevolking
In Oman wonen ongeveer 3,8 miljoen mensen, waarvan het grootste gedeelte in het noorden van het land woont. Ongeveer een kwart daarvan zijn buitenlanders; gastarbeiders, Europeanen en immigranten. De grootste bevolkingsgroep zijn de Arabieren. Minderheden zijn Oost-Afrikanen en Indiërs. Per vierkante kilometer wonen er ongeveer 4 inwoners en daarmee is Oman een van de dunst bevolkte landen ter wereld. De bevolking is vriendelijk en gastvrij. 
 
Klimaat
De grote temperatuurverschillen tussen de verschillende seizoenen, maar ook tussen het noorden en het zuiden kenmerken het klimaat van Oman. In de maanden oktober tot en met april is het zonnig en warm, de temperaturen liggen overdag tussen de 25°C en 35°C. De zomermaanden mei tot en met september zijn heet met een hoge vochtigheidsgraad tot 95%. In de woestijngebieden kan de temperatuur dan oplopen tot 45 à 50°C. Beste reistijd is van oktober tot en met april.
 
Reisdocumenten
Een paspoort welke nog zes maanden geldig is. Visum kan online geregeld worden via  https://evisa.rop.gov.om/ tegen betaling van 5 OMR ( ongeveer € 11,-). Verblijf je langer dan 10 dagen in Oman dan kost het visum 20 OMR ( ongeveer € 43,-). Je kunt het ook via Sahara Travel regelen, wij rekenen voor deze service € 20,- extra per visum.
 
Eten en Drinken
De Omaanse keuken is zeer voedingrijk en gevarieerd, waarbij saffraan een centrale rol speelt. Het eten in Oman is over het algemeen niet zo pittig. Visgerechten en fruit zijn in Oman populair. Twee bekende gerechten zijn Balaleet, een ontbijt van zoete vermicelli met ei, ui en kaneel en Machboos, vlees en rijst met ui, kruiden en gedroogde citroen. Koffie met kardemon of kruidnagel, thee met veel melk of gember. Het drinken van alcohol is bij de wet verboden, maar de duurdere  restaurants en hotels beschikken over toestemming om alcohol te schenken.
    
Tijdzone
In Oman is het gedurende onze zomertijd 2 uur later en gedurende onze wintertijd 3 uur later dan in Nederland en België.
 
Gezondheid
Voor een reis naar Oman zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen zijn vaccinaties hepatitis A en DTP. Bij zoogdieren kan rabiës voorkomen. Voor actuele informatie verwijzen wij je naar de GGD, je huisarts of kijk op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering ( LCR) www.lcr.nl. In België is dit het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen www.itg.be. Vermijd drankjes die niet rechtstreeks uit een fles komen en ijsblokjes. Eet alleen goed doorbakken vlees en fruit en groente dat gewassen, geschild of gekookt is. Neem even de tijd om te acclimatiseren, ga niet meteen vol in de zon zitten, bescherm hoofd en huid, drink veel water, doe voorzichtig met alcohol de eerste dagen en drink geen water uit de kraan. 
 
Taal
Arabisch en je kunt in dit land goed met Engels uit de voeten. In sommige oorden Urdu Hindi en Swahili. 
 
Flora en Fauna
De belangrijkste bomen zijn de wierookboom, welke voornamelijk groeien in Zuid Oman en de dadelboom. In de woestijn is de oleander een veel voorkomende plant. Er leven wolven, vossen en maar liefst 400 soorten vogels in Oman. Voor de kust van Oman zwemmen dolfijnen en walvissen. In Dhofar zijn flamingo's te vinden en in Al Wusta de Arabisch Oryx. Zeeschildpadden zijn een bedreigde diersoort in Oman deze gaan aan strand in Ras al Hadd om hun eieren te leggen.
 
Geldzaken
De munteenheid van Oman is de Rial (OMR). 1 Omani Rial = ca. € 2,13 € 1 = 0,46 Omani Rial. Geld wisselen is eenvoudig, je kunt zowel op het vliegveld als bij hotels terecht, Amerikaanse Dollars en Euro’s kun je inwisselen. Je kunt in iedere stad of dorpje pinnen en creditcards worden geaccepteerd in restaurants en winkels op toeristische plaatsen en luxe hotels. Zorg dat je pinpas omgezet is naar wereld pas. Fooien geven aan personeel in restaurants of taxichauffeurs, gidsen of chauffeurs is niet verplicht maar wel gebruikelijk.
 
Bagage en Kleding
Neem een canvaskoffer mee het liefst geen hardschalige koffers. De temperatuur in Oman is het gehele jaar boven de 25 graden. Daarom adviseren wij je lichte kleding mee te nemen. Wanneer je heilige plaatsen bezoekt, dienen je schouders, knieën en armen bedekt te zijn. Neem in de wintermaanden een trui of vest mee want het kan ’s avonds flink afkoelen. Toon respect voor cultuur en religie door niet in korte broeken en rokken en met blote schouders rond te lopen. 
 
Overnachtingen
Deze staan bij het dagprogramma vermeld.
 
Communicatie
Oman heeft een goed mobiel netwerk maar niet in de verafgelegen gebieden/ bergen. Koop een SIM kaart op het vliegveld, tankstation of winkelcentra. Je kunt gebruik maken van het internet in internetcafé's en een wifi verbinding is te vinden in vele restaurants, winkelcentra en hotels. 

Voltage
In Oman is dit 220 of 240 volt. Neem een universele adapter mee om uw elektronica op te laden.
 
Wat neem ik mee
paspoort, pinpas omgezet naar wereld pas, contant geld in US dollars of euro's , zaklamp, bril voor contactlenzendragers, reserve batterijen voor de camera, insect werende middelen, imodium, jodium, zwemkleding, handdoek, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal, kopie van de reisverzekering en van het paspoort.  
 

Reis boeken
Rondreizen Oman

Deelnemer

X

Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Extra wensen
 
Extra deelnemers
Overig