Safari Tanzania

Tanzania is bekend van haar wildparken en de Masai. Je vindt er de mooiste nationale parken in het noorden van Tanzania tegen de dramatisch mooie achtergrond van de Rift Vallei. De boomklimmende leeuwen bij Lake Manyara op een smalle strook van acaciabomen. Het minder toeristische Tarangire National Park dat de kenmerkende rode kleur van de aarde draagt en wordt gevoed door de Tarangire rivier. Een zee aan baobabbomen en zeer veel verschillende dieren vinden hier hun thuis.
Serengeti het beroemdste wildpark ter wereld wat het toneel is van de grootste migratie van dieren in Afrika. De immense weidsheid van de savannevlakte wat appelleert aan hét Afrika-gevoel. De Ngorongoro-krater vormt door de grootste caldera ter wereld een natuurlijke bescherming voor de dichtstbevolkte dierenpopulatie ter wereld.
Deze reis is uit te breiden met een bezoek aan Zanzibar.

   
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Aantal dagen
9
Prijs Laagseizoen gebaseerd op een tweepersoonskamer/tent
€ 2.549,- p.p. bij 2 personen - € 2.199,- p.p. bij 4 personen - € 2.069,- p.p. bij 6 personen toeslag per persoon in het hoogseizoen € 270,-
Inclusief
logies op basis van volpension, entreekosten voor de parken volgens programma, al het transfer en vervoer, uw eigen Engelssprekende gids en chauffeur in 4x4 jeep met opschuifbaar dak om goede foto's te kunnen maken.
Exclusief
€ 704,- internationale vlucht onder voorbehoud van beschikbaarheid. $ 50,- visumkosten maaltijd op dag 1 en diner op dag 8, drankjes en fooi. € 35,- administratiekosten
Vertrek
dagelijks
Optioneel
deze reis is uit te breiden met een verblijf op Zanzibar

Reisinfo Safari Tanzania

Klimaat
Tanzania kan ruw verdeeld worden in twee afgebakende klimaatzones. Het binnenland met zijn hooglanden ( meer dan 1500m hoogte) heeft een gematigd tropisch klimaat, de kust is vlakker en heeft een vochtig evenaarsklimaat. Hoe hoger je komt hoe lager de temperaturen en hoe dichter bij de kust hoe warmer. Men spreekt in Tanzania niet van een zomer en een winter maar van het droge- en het regenseizoen. Het droge seizoen: van mei tot oktober en van december tot februari, het heetst. Het grote regenseizoen loopt van half maart tot begin april de meeste regen valt in april. De avonden kunnen koel tot zelfs koud zijn. In de omgeving van de Ngorongoro Krater kan het kwik onder de 10 graden zakken. Van begin november tot half december vindt het kleine regenseizoen plaats. Dan regent het slecht enkele uren per dag dit is niet onaangenaam er zijn minder bezoekers en er is meer wild. Voor fotografen is dit ook een goede reisperiode vanwege het uitzonderlijke licht. De immense gele savanne onder een donkergrijze lucht.

Reisdocumenten
Een paspoort welke nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Tanzania. Visum is verplicht en ter plekke verkrijgbaar voor $ 50,-.

Eten en drinken
U kunt het water in Tanzania niet drinken ook de ijsklontjes in uw drankjes niet. Bier is overal te verkrijgen, de merken Safari - is vrij sterk, Kilimanjaro en Castle - is lichter minder schuim, en Bananenbier te verkrijgen in het Noorden in kleine eettentjes. De wijnen worden geïmporteerd vanuit Zuid Afrika. De meest verbreide schotel in Tanzania is ugali, brij van gestampte mais. Geserveerd met een stoofpotje, stukjes vlees met saus van ui en tomaat en fijngehakte groente. Pilau is ook een Tanzaniaans gerecht van rijst met kruiden en biryani een soort Indische rijstschotel.

Tijdzone
In Tanzania is het in de winter 2 uur later en en in de zomer is het 1 uur later ten opzichte van Nederland en België.

Gezondheid
In Tanzania komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. In dit land komt gele koorts voor vaccinatie is verplicht als men vanuit een gele koorts gebied komt. Hepatitis A en DTP wordt aanbevolen. De autoriteiten kunnen vragen om een zogenaamde choleraverklaring als u de grens passeert. Er komt rabiës voor onder zoogdieren. Vermijd daarom contact met zoogdieren. Voor persoonlijk advies verwijzen wij u naar de GGD of uw huisarts.

Taal
De officiële taal in Tanzania is het Swahili maar het Engels wordt op vele plaatsen gesproken. 

Geldzaken
De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling TZS. € 1,- is ongeveer 2800 TZS en $ 1,- is 22500 TZS. U kunt het beste cash en onbeschadigde dollar biljetten, gedrukt na 2006, meenemen voor de gehele reis. U kunt niet bij alle banken pinnen, bij Barclays en de Stanbic bank lukt het meestal wel. De banken zijn geopend van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 15:00 uur de wisselkoers is wat onvoordeliger dan de wisselkantoren. Wisselkantoren zijn doorlopend geopend behalve op zondag. Neem ook wat shillings op zak voor de locale eettentjes of souvenirtjes etc. Betalen met creditcards kan alleen in de grotere en luxehotels de commissie is echter rond de 10%! Visacard wordt beter geaccepteerd dan de Mastercard. Tanzania is geen goedkoop land. De entreekosten van een park zijn tussen de $ 50 en $100 US dollar dan moet er ook nog betaald worden voor de autofee en de onderkomens zijn prijzig. Dit zit bij ons altijd in de prijs begrepen. 

Elektriciteit
220 en 230 volt, 50Hz. Stroomonderbrekingen zijn vrij frequent. De stekkers hebben 3 contactpunten, twee platte en een verticale. Neem een adapter mee. De lodges hebben meestal een stroomgenerator die rond 22:00 uur uitgaat en rond 06:00 uur weer aan. 

Fooi
Het is een gewoonte om voor elke dienstverlening een fooi te geven, van een kleine fooi voor de bagagejongen van het hotel en voor de gids/chauffeur van de safaritocht tussen de € 3,- en € 5 per persoon per dag.

Kleding
Neem makkelijk zittende kleding mee waaronder ook lange broeken en blouses of t-shirts met lange mouwen dit om u te beschermen tegen muggen. Het is raadzaam om voor de avonden ook een sweater of jas mee te nemen omdat het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen. Daarnaast vergeet u zwemkleding niet omdat er bij sommige lodges ook een zwembad is.

Overnachtingen
U overnacht in prima hotels en lodges en in de Serengeti overnacht u in een tentenkamp.
 
Wat neem ik mee
kopie van uw paspoort en reisverzekering, vaccinatieboekje, muskietennet, zaklantaarn, verrekijker, bril voor contactlenzendragers, reserve batterijen voor uw camera, dagrugzakje, deet, imodium, zwemkleding, goede wandelschoenen, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal. Uw koffer moet een weekendtas of van canvas zijn het mag geen hardschalige koffer zijn.

Aanvullende informatie
Wij wijzen de reiziger nadrukkelijk op het avontuurlijke karakter van onze reizen met het daarbij horende gebrek aan comfort en met de mogelijke programma wijzigingen ten gevolge van plaatselijke omstandigheden. Gezien de aard van deze reizen dient de reiziger zich bewust te zijn van sommige risico's, het gebrek aan medische hulpverlening, slechte infrastructuur en beperkte communicatiemiddelen. De reiziger kan hierbij geenszins de aansprakelijkheid inroepen van de reisorganisator of de lokale uitvoerders. 

Reis boeken
Safari Tanzania

Deelnemer

X

Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Extra wensen
 
Extra deelnemers
Overig