Fjorden en Woestijn

Gelegen in het hart van het Midden-Oosten ligt dit land van eeuwenoude legendes en verhalen. Bekend van Sinbad de Zeeman, woestijnlandschap, wierook, tropische oases, adembenemende stranden, kastelen, authentieke stadjes, maar toch ook van alle Westerse gemakken. Oman is niet een van de “doorsneelanden” die u bezoekt tijdens uw vakantie. Buiten dat is het een prachtig land met een ongekende natuur en cultuur. Oman staat bekend om haar schitterende eeuwenoude forten. De forten dienden in vroegere tijden als verdediging en vrijwel iedere stad werd door een fort beschermd.  
 
De forten liggen dan ook meestal op strategische plaatsen, zoals bijvoorbeeld in de Simail kloof, die de route tussen Muscat en het binnenland vormde. Het Al Hajargebergte strekt zich uit in het binnenland tussen Muscat en Sur, het is een verbluffend mooi landschap. Woeste rotspartijen, kloven en kliffen staan garant voor een onvergetelijk schouwspel. Onderdeel van het Al Hajargebergte is Jebel Shams met toppen van 3.000 meter en spectaculaire kloven wordt dit gedeelte van Oman dikwijls vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Ook de kustlijn van 1700 km met de fjordachtige baaien maakt Oman tot een mooie vakantiebestemming.
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Aantal dagen
10
Prijs
vanaf € 1.995 per persoon op basis van een tweepersoonskamer
Inclusief
logies en ontbijt, al het transfer en vervoer, genoemde excursies, binnenlandse vlucht, entreekosten volgens programma.
Exclusief
vlucht vanaf € 549,- administratiekosten € 35,- visum, alle overige maaltijden en drankjes en fooi
Aantal deelnemers
6

Reisinfo Oman

Geschiedenis
Al 5000 jaar voor Chr. was het zuiden van Oman een belangrijk handelsgebied voor onder meer wierook. Vanuit India en omgeving kwamen handelaren dit ruilen tegen specerijen. Na nog een handelsperiode met koper raakte Oman geïsoleerd van de rest van de wereld. Nadat er verschillende sultans het land hadden geregeerd, waren het de Portugezen die belangrijke havens innamen voor hun handelsroute naar Indië. Na 150 jaar van overheersing kwam de Omani in opstand en verjoegen de Portugezen. Tijdens de regeerperiode van sultan Said bin Sultan was Oman uitgegroeid tot een omvangrijk sultanaat. Het land strekte van Tanzania tot Pakistan. Halverwege de 19e eeuw kwam hier een einde aan, mede door de inmenging van de Britten. Het Oman van vandaag wordt sinds 1970 geregeerd door Sultan Qaboos bin Said.
 
Bevolking
In Oman wonen ongeveer 3,8 miljoen mensen, waarvan het grootste gedeelte in het noorden van het land woont. Ongeveer een kwart daarvan zijn buitenlanders; gastarbeiders, Europeanen en immigranten. De grootste bevolkingsgroep zijn de Arabieren. Minderheden zijn Oost-Afrikanen en Indiërs. Per vierkante kilometer wonen er ongeveer 4 inwoners en daarmee is Oman een van de dunst bevolkte landen ter wereld. De bevolking is vriendelijk en gastvrij. 
 
Klimaat
De grote temperatuurverschillen tussen de verschillende seizoenen, maar ook tussen het noorden en het zuiden kenmerken het klimaat van Oman. In de maanden oktober tot en met april is het zonnig en warm, de temperaturen liggen overdag tussen de 25°C en 35°C. De zomermaanden mei tot en met september zijn heet met een hoge vochtigheidsgraad tot 95%. In de woestijngebieden kan de temperatuur dan oplopen tot 45 à 50°C. Beste reistijd is van oktober tot en met april.
 
Reisdocumenten
Een paspoort welke nog zes maanden geldig is. Visum kan eenvoudig ter plekke geregeld worden bij aankomst op het vliegveld tegen betaling van 5 OMR ( ongeveer € 11,-). Verblijft u langer dan 10 dagen in Oman dan kost het visum 20 OMR ( ongeveer € 43,-). 
 
Eten en Drinken
De Omaanse keuken is zeer voedingrijk en gevarieerd, waarbij saffraan een centrale rol speelt. Het eten in Oman is over het algemeen niet zo pittig. Visgerechten en fruit zijn in Oman populair. Twee bekende gerechten zijn Balaleet, een ontbijt van zoete vermicelli met ei, ui en kaneel en Machboos, vlees en rijst met ui, kruiden en gedroogde citroen. Koffie met kardemon of kruidnagel, thee met veel melk of gember. Het drinken van alcohol is bij de wet verboden, maar de duurdere  restaurants en hotels beschikken over toestemming om alcohol te schenken.
    
Tijdzone
In Oman is het gedurende onze zomertijd 2 uur later en gedurende onze wintertijd 3 uur later dan in Nederland en België.
 
Gezondheid
Voor een reis naar Oman zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen zijn vaccinaties tegen tetanus, poliomyelitis (kinderverlamming), buiktyfus en hepatitis A. Bij zoogdieren kan rabies voorkomen. Voor actuele informatie verwijzen wij u naar de GGD, uw huisarts of kijk op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering ( LCR) www.lcr.nl. In België is dit het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen www.itg.be. Vermijd drankjes die niet rechtstreeks uit een fles komen en ijsblokjes. Eet alleen goed doorbakken vlees en fruit en groente dat gewassen, geschild of gekookt is. Neem even de tijd om te acclimatiseren, ga niet meteen vol in de zon zitten, bescherm hoofd en huid, drink veel water, doe voorzichtig met alcohol de eerste dagen en drink geen water uit de kraan. 
 
Taal
Arabisch en u kunt in dit land goed met Engels uit de voeten.In sommige oorden Urdu Hindi en Swahili. 
 
Flora en Fauna
De belangrijkste bomen zijn de wierookboom, welke voornamelijk groeien in Zuid Oman en de dadelboom. In de woestijn is de oleander een veel voorkomende plant. Er leven wolven, vossen en maar liefst 400 soorten vogels in Oman. Voor de kust van Oman zwemmen dolfijnen en walvissen. In Dhofar zijn flamingo's te vinden en in Al Wusta de Arabisch Oryx. Zeeschildpadden zijn een bedreigde diersoort in Oman deze gaan aan strand in Ras al Hadd om hun eieren te leggen.
 
Geldzaken
De munteenheid van Oman is de Rial (OMR). 1 Omani Rial = ca. € 2,13 € 1 = 0,46 Omani Rial. Geld wisselen is eenvoudig, u kunt zowel op het vliegveld als bij hotels terecht, Amerikaanse Dollars en Euro’s kunt u inwisselen. U kunt in iedere stad of dorpje pinnen en creditcards worden geaccepteerd in restaurants en winkels op toeristische plaatsen en luxe hotels. Zorg dat uw pinpas omgezet is naar wereldpas. Fooien hoeft u niet te geven aan personeel in restaurants of taxichauffeurs, wel aan kofferdragers, gidsen of begeleiders.
 
Bagage en Kleding
Neem een weekendtas of rugzak mee en geen harde koffers, deze zijn niet makkelijke op te bergen. De temperatuur in Oman is het gehele jaar boven de 25 graden. Daarom adviseren wij u lichte kleding mee te nemen. Wanneer u heilige plaatsen bezoekt, dient u uw schouders, knieën en armen te bedekken. Neem in de wintermaanden een trui of vest mee want het kan ’s avonds flink afkoelen. Toon respect voor cultuur en religie door niet in korte broeken en rokken en met blote schouders rond te lopen. 
 
Overnachtingen
Deze staan bij het dagprogramma vermeld.
 
Communicatie
Oman heeft een goed mobiel netwerk maar niet in de verafgelegen gebieden/ bergen. Koop een SIM kaart op het vliegveld, tankstation of winkelcentra. U kunt gebruik maken van het internet in internetcafé's en een wifi verbinding is te vinden in vele restaurants, winkelcentra en hotels. 

Voltage
In Oman is dit 220 of 240 volt. Neem een universele adapter mee om uw elektronica op te laden.
 
Wat neem ik mee
paspoort, pinpas omgezet naar wereldpas, contant geld, zaklamp, bril voor contactlenzendragers, reserve batterijen voor de camera, insectwerende  middelen, imodium, jodium, zwemkleding, handdoek, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal, kopie van de reisverzekering en van het paspoort.  
 

Reis boeken
Oman

Deelnemer

X

Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Zoals in het paspoort vermeld staat
Extra wensen
 
Extra deelnemers
Overig