Roadtrip Oman

Rondreis met eigen auto in Oman


Zoals parfum voor dames, is wierook voor Oman. Een land met kleine zandkleurige dorpjes, verscholen tussen de dadelplantages. Het land met helderblauwe wadi’s, die de droge omgeving van water voorzien en diepe valleien met forten. De pieken van het Al Hajar gebergte, de duizenden zeeschildpadden die hier hun plek hebben gevonden om hun eieren te leggen. En meer landinwaarts Wahiba Sands met eindeloze duinen waar jaarlijks kamelenraces worden gehouden. Wil je nog meer woestijn zien in Oman ga dan naar het diepe zuiden bij Salalah. Hier niet ver vandaan ligt de immense Empty Quarter ook wel het Lege Kwartier of Rub el Khali genoemd. Maar hou je meer van zee ga dan naar het noorden bij Mussandam. Hier kun je volop genieten van een tocht met een dhow ( een  Arabisch zeilschip) en dolfijnen spotten. 

Oman heeft voor zoveel te bieden zodat wij met gemak een maatwerkreis kunnen samenstellen die aan al je wensen tegemoet komt. 


Kijk hier voor de hele reisbeschrijving van de Oman Rondreis

Veertig jaar geleden waren de leefomstandigheden in Oman er nog haast middeleeuws. Dankzij de inspanningen van de huidige sultan is het land sterk gemoderniseerd. Toch heeft Oman zijn Arabische karakter niet verloren. Er is er veel aandacht besteed aan de restauratie van de cultuurschatten. De snelle modernisering heeft dus niet geleid tot ‘groter, hoger en moderner’, een beweging die kenmerkend is voor de omliggende Arabische landen. Mede hierdoor is de bijzondere sfeer van het land behouden gebleven. Het landschap is ook werkelijk spectaculair, met overweldigende canyons, zandduinen en bergen waarin pittoreske dorpjes verscholen liggen